E-volution Media

From the blog

Малки и големи се забавляваха „Заедно на Мегдана“ в село Миндя

На 12 юни се проведе първото издание на инициативата „Заедно на мегдана“ в с. Миндя. Събитието, организирано от Сдружение „Блян за романтика, цветя и космос“, Сдружение „Свят на бъдещето“ и Народно читалище „Развитие – 1893“, с. Миндя с финансовата подкрепа на Виваком Регионален грант, започна преди обед с почистване на местността “ Черковището“ .  В облагороденото пространство последва сглобяване и поставяне на кът за отдих- дървени маси и пейки, които ще радват занапред жителите и гостите на селото.

На площада възрастни и деца се впуснаха в увлекателни  игри на екологична тематика под ръководството на Маргарита Симеонова. Час по-късно за любителите на изгодните находки бе отворен и свободният базар „Килеръ“, където всеки може да се „раздели“ с ненужните си вещи и/

или да си хареса нещо безплатно.

Сцената за таланти „Миндя пее“ събра даровити младежи от региона, които се състезаваха за място в челната тройка. Жури в тричленен състав отреди първото място на възпитаниците на  ДЕС „Румина“ с ръководител Румяна Начева.

Втората позиция зае вокалната група при Народно читалище „Развитие – 1893“, с. Миндя. Трета стана Виктория Симеонова, която изучава поп и джаз пеене в СУ „Емилиян Станев“.  Концертната

програма продължи с изпълненията на групите „Oliver Twisted“ от Габрово и „Daa Seed“ от София. Вечерта завърши с много добро настроениe.

 

 

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+