E-volution Media

From the blog

Нови инициативи през лятото ще радват три села от района на Велико Търново

Нови инициативи ще се заформят през идващото лято в района на Велико Търново благодарение на проекта „Заедно на мегдана“, съфинансиран от Виваком Регионален грант. Той ще се осъществи в селата Миндя, Ветринци и Вишовград около Велико Търново. Основни организатори са Сдружение „БРЦК“ Сливен и Сдружение „Свят на бъдещето“ Велико Търново.

Идеята на проекта

е съвместно с местните читалища и хора да се организира еднодневен празник във всяко едно от тези населени места. Програмата ще е идентична на трите места и ще включва дейности за всякакви възрасти: семейни игри, работилници, музика, малка сцена за таланти и самодейци, кино прожекции. Ще се организират почиствания в районите на селата, както и изработка на пейки и масички за създаване на „кът за раздумки“. Други дейности ще са свързани с проблеми от екологичен характер, за да бъде насочено внимание и към разделното събиране, компостирането и оползотворяването на отпадъците.

За поредна година, в партньорство с Български център за нестопанско право, VIVACOM подкрепя обществено значими каузи на граждански организации с мисъл и грижа за местните общности в малки и големи населени места.

До 19 януари 2021 г. – срокът за кандидатстване в шестото издание на Програмата – се включиха 281 граждански организации с 319 идеи от 27 области. С най-много точки журито на конкурса отличи 12 предложения. Освен финалистите, 2 проект получава допълнителна награда от VIVACOM. Предоставената подкрепа  за 14-те проекта е на обща стойност 69 421 лв., като максималният грант за един проект е 5000 лв. Всички инициативи и събития на победителите ще бъдат съобразени с актуалните към момента на тяхното провеждане противоепидемични мерки и изисквания.

Общата инвестиция на VIVACOM в шестте издания на Регионалния грант е над 377 000 лв. С настоящото издание общият брой на подкрепените до момента проекти е 81 от цялата страна.

В състава на журито

тази година бяха Ива Дойчинова (активист и журналист за граждански каузи), Иван Кънчев (съосновател на сдружение „Българска история“), Райко Байчев (журналист от Actualno.com), Веселка Вуткова (директор „Корпоративни комуникации” във VIVACOM) и Надя Шабани (директор на БЦНП).

„Изключително съм впечатлена от креативните инициативи за подобряване на живота на местната общност, с които организации от цялата страна се включиха в шестото издание на Vivacom Регионален грант. Въпреки глобалната пандемия, която преобърна живота ни, и тази година получихме вдъхновяващи предложения с мисъл и грижа за местните общности в малките и големи населени места. Гордея се, че програмата допринесе за налагане на съзнанието, че промяната и просперитетът тръгват от идеите на местните хора, които имат най-добра представа за конкретните нужди на своята общност.“, коментира  Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации“ във Vivacom.

„Всичко около пандемията, притесненията и страданията на хората като че ли мотивира в още по-голяма степен гражданските организации да търсят добри решения как да бъдем заедно, да се грижим по-добре едни за други, за природата, да развиваме общностите си и да мислим как можем да направим утрешния ден по-добър от днешния. Страхотни проекти. Желая успех на всички“ – сподели Надя Шабани, директор на БЦНП.

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+