E-volution Media

From the blog

MOWE UP – MObility of Workers and UnEmployed Upgrade

Независимо колко скептични са някои спрямо Европейския съюз и особено европейски финансирани проекти, тези проекти несъмнено постигат чудесни резултати.

Добър пример за това е проектът MoweUp, чиято цел е да подкрепя мобилността и да подпомага безработните или хората, търсещи промяна в своя живот от двете страни на р. Дунав да получат повече възможности за развитие и реализация.

Проектът обединява местни власти, институции, неправителствени организации, бизнес структури. Специално разработена платформа позволява на хората да проверят своята кариерна ориентация посредством различни инструменти за самооценка, получат съвети как да подобрят уменията си и да се представят по-добре в процеса на кандидатстване за работа. Платформата е интерактивна. Предлага видео материали, тестове, полезни връзки. Информацията е базирана на опита на хора практикуващи някои от най-популярните професии в трансграничния регион. Проектът е съфинансиран по програма Interreg.

Към платформата: https://moweup.eu

Интервю с Татяна Гичева, представител на Търговско-промишлена палата – Добрич и координатор проект MoweUp:

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+