E-volution Media

From the blog

DASHE: Между традицията и модерния звук

Проектът DASHE е създаден през 2016 г. и е представен за първи път на фестивала „Wake Up!“.

Някои от членове са приятели от дълго време, а други се включват в проекта по-късно, но страстта към музиката е довела членовете на групата на един и същи път!
Членове всъщност са: Мирослав Демирев (Диджериду), Илия Янакиев (Гайда), Кристиян Гочев (Диджериду) и създателят на проекта Димитър Дашев (диджей и гайда).

Тяхната любов към България и прекрасните традиции на тази страна ги събира заедно, за да ги накара да развият много специален стил, който съчетава тежък бас и звуци от древна култура. Тяхната цел е да поддържат живи традициите на българите, давайки им нов дух чрез използването на дъбстеп и бас барабан. Така в душата на младите слушатели запалват желание да преоткрият фолклора и красотата на своята страна, които да ги насочат към търсене на промяна в себе си, с цел подобряване на живота тук и сега в своята родина.

Групата обича да използва откъси от речи, филми и стихове на известни български артисти като Тодор Колев, Джоко Росич, Георги Калоянчев, Антон Дончев. Момчетата вече имат повече от 20 авторски песни, семплирани с кавал, каба гайда, двоянки, барабани и диджириду!

Тук можете да намерите интервюто с Илия Янакиев!

Насладете му се!

 

 

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+