E-volution Media

From the blog

Биоразградима чаша за напитки създадоха в Пловдив. Става за ядене!

Млади пловдивчани са на път да променят света с разработката си на биоразградима чаша за топли и студени напитки, съобщава Plovdiv24.bg. Чашата е направена е изцяло от натурални и екологично чисти (предимно зърнени) продукти, тъй като създателите й – Мирослав Запрянов, Симеон Гаврилов и Младен Джалъзов, се придържат стриктно към политиката за опазване на околната biocupсреда.

Идеята за ядливата чаша се ражда през далечната 2002 година.

Мирослав я споделя с приятеля си от детство Симеон, към тях се присъединява и третият ентусиаст – Младен.  И така – след години опити, много вложени средства, време и енергия, амбициозните младежи успяват да намерят точната рецепта на успеха, създават машина-прототип и накрая бял свят вижда самият готов продукт – „Cupffee„.
„Отне ни много време да конструираме и производствена машина, която да бълва повече чаши, за да може те да достига до много хора“, разказват иноваторите.
Огромна помощ те получават от Университета по хранителни технологии, а за разработването и изпълнението на машината лично ги подкрепя управителя на „Сонико“ ООД.

Чашата е патентована!

Вече са й правени редица официални тестове за издръжливост с различни течности и сега тя спокойно задържа горещите течности минимум 40 минути.
„Cupffee“ се предлага пробно в няколко пловдивски заведения, а след края на изпитанията чашата ще бъде пусната масово в търговската мрежа.
„Използването й за сметка на досегашните пластмасови, стиропорни и картонени чаши ще се отрази неимоверно много върху опазването на околната среда. Предимствата са много и си струва да се замислим“, категорични са създателите й.
Информацията е взета от сайта www.plovdiv24.bg
За повече информация и връзка с производителите може да кликнете тук: cupffee.com

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+