E-volution Media

From the blog

Честит 1 юни

Международният ден на децата се чества на 1 юни в много страни по света. Води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева (Швейцария). В България става популярен след 1949 г., когато Москва обявява, че 1 юни се приема за Международен ден за защита на децата. В страните с комунистически режими празникът е наричан официално Международен ден за защита на децата. Почти не е придавана политическа окраска при честването му. След промяната на политическата система в тези страни празникът е съхранен. Този ден е един от най-запазените празници за децата.

Екипът на Радио Е-волюция честити светлия празник на всички малки и пораснали деца навсякъде по света. Нека искриците на непринуденост и жизненост, които са във всяко дете се запазят през целия житейски път.

Днес се навършва и една година откакто в Сливен има малка къщичка за книги в градинката до църквата „Св. Димитър“. Дано се съхрани и напред във времето. Вие деца от всички възрасти какво прочетохте през тази една година?

10256238_746900648693242_3076051544263318419_n

Вашият коментар

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+