E-volution Media

From the blog

Хлябът като социален инструмент

През изминалата седмица в Сливен стартира нова инициатива от Сдружение „Блян за романтика, цветя и космос“ наречена „Театър на брашното“ или „Театър на трохите“ – замесване на хляб със социален елемент. Начинанието ще има за цел да обединява хора от различен етнос, социални групи и възрасти в креативно и колективно дело, като обединяващ елемент ще бъде именно хлябът.

„Театър на трохите“ представлява импровизация на куклен театър и създаване на ритъм. Участниците претворяват от тестото, персонажи, герои, предмети и др., които обединяват в една обща история с начало, развръзка и край. Акцент е поставянето на проблем, който идва от самите участници и намирането на решение – пак благодарение на въображението и кооперирането в групата. Интересен, забавен и креативен начин за работа с общности. Накрая историята се представя като театрална постановка (куклен театър) с музикално офромление, което също е измислено от участниците.

На първото замесване присъстваха над тридесет души, а темата, по която участниците трябваше да творят бе „Семейството и природата“. В развитието на идеята в град Сливен организаторите се надяват в бъдеще да успеят да направят истинска пещ, с помощта на която ще могат да изнесат дейността на открито, като по този начин, освен по-голямата автентичност на обстановката, тя ще може да достигне до повече хора.

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+