E-volution Media

From the blog

Студенти от ВТУ излъчиха филма „Вчера“ с благотворителна кауза

На 26 март 2024 Студентският съвет на Великотърновския университет организара благотворителна прожекция на филма „Вчера“, в помощ на София Христова – студентка от факултета по изобразително на университета. Билетите се продаваха от студенти на ВТУ със символична сума от 5 лева.

„Вчера“ е български игрален филм (драма) от 1987 година на режисьора Иван Андонов. Сценарият е на Владо Даверов и се основава на неговия едноименен роман с автобиографични елементи. Получава „Наградата на публиката“ във Варна, „Наградата за сценарий“ на СБФД, „Голямата награда“ в Санремо и „Награда за най-добра режисура“ на МКФ за детско-юношески филми в Москва.

Прожекцията се състоя в Аулата на ВТУ, а член на Студентския съвет с гордост сподели, че са присъствали почти 200 души. Това което аудиторията не знаеше е, че на края на филма имаше изненада. Всички членове на Студентския съвет запалиха свещ и излязоха на сцената, докато на заден фон вървеше песента „Клетва“. „ Днес студентският съвет се закле пред вси`ки вас, че ще продължава да вярва в доброто. Ще запали надеждата във всички вас. (…) Благодарим ви се че включихте в тази инициатива да помoгнем на София, която е наш колега, да пребори тежкото си заболяване. Можем да се обединим заедно, да бъдем едно, да вярваме в доброто и в надеждата и да имаме големи и добри сърца. Всяка една свещичка, която запалихме днес, е свeщичка надежда. Надежда, че доброто съществува.“, с тези думи на заместник-председателя на Студентския съвет Борислава Желязкова завърши вечерта.

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+