E-volution Media

From the blog

Сливен – град без боклук

Обучение на тема „Град без боклук“ се проведе на 14 март в Сливен. В съботния ден повече от тридесет души от всички възрасти се събраха, за да научат повече за това какво се случва с боклуците ни след като ги изхвърлим и какви са възможностите за рециклиране. Обучението бе организирано от екологичната организация „За Земята“ и Асоциацията на еколозите в България, подкрепени от сливенското Сдружение с нестопанска цел „Блян за романтика, цветя и космос“.

По време на обучението бяха представени добри практики в третирането на отпадъците, бяха засегнати проблеми от световен мащаб, както и такива, които са свързани конкретно с България и Сливен. Евгения Ташева от „За Земята“ сподели пет аспекта, на които всеки е добре да обърне внимание в личен план, за да се намали изхвърлянето на боклуци: да се откажем от нещо, от което нямаме реално нужда; да поправим нещо преди да решим да го изхвърлим; да рециклираме; да компостираме; да преосмислим предназначението на нещо.

Всички участници бяха предизвикани да дадат своя идея за кампания свързана с повишаването на знанието на хората за боклуците, тяхното разделяне и рециклиране. Най-добрите кампании, определени след гласуване, бяха развити допълнително от участниците, с цел да се осъществят и реално впоследствие. В тази връзка „За земята“ и Асоциацията на еколозите в България, представлявана от Николай Седжимов, обявиха, че ще предложат минимално финансиране на някои от предложенията, които наистина си заслужават да бъдат осъществени.

В прикачения файл интервю с организаторите на обучението

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+