E-volution Media

From the blog

Произведено в България – Документална поредица за гурме културата у нас

Част от гурме културата на България предстои да бъде представена под формата на кратка документална поредица от четири епизода „Произведено в България“. Инициативата е на млади хора от различни държави, които са част от международния доброволчески екип на Сдружение „БРЦК“. Целият снимачен процес продължи два месеца, а част от местата, покрай които мина обектива на поредицата са Странжда планина, София, Стара Загора и едно известно в по-различна светлина за повечето от нас градче – Белене.

Поредицата е част от дългосрочния проект „Grab the Mic“,

съфинансиран от програма Европейски корпус за солидарност на Европеската комисия, който Сдружението реализира от средата на 2019 година. Проектът, който се развива в град Сливен, има за цел да развие гражданската култура на младите хора, посредством работата в онлайн медия, а опознаването на една различна култура е допълнителен дивидент за участниците. В рамките на година и половина в него се включиха шестима младежи от Латвия, Турция, Грузия и Франция.

До края на ноември по план поредицата трябва да е пусната по социалните мрежи, а какви са основните съставки на любимите ни продукти – традиция, страст и устойчивост е отговорът, до който са достигнали младите документалисти.

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+