E-volution Media

From the blog

Прожекция на филм с дискусия за по-умно управление на отпадъците ще се организира в Сливен на 16 април

На 16 април 2019 г. от 18 ч. в офис № 11 на сдружение “Блян за романтика, цветя и космос”, ул. Дрин № 4 /бившата къща на Дамян Дамянов/ ще се проведе безплатна прожекция на филма “Бунище – Земя” на световноизвестния актьор Джеръми Айрънс, който променя възприятията и мисленето ни за това, което изхвърляме в кошчето. Организатори са екологично сдружение “За Земята” и “Грийнпийс”-България.

След филма ще има неформална дискусия по въпроси, свързани с отпадъците на града, които всеки активен гражданин си задава. Основни теми ще бъдат: “Защо изгарянето на боклука е вредно за хората и околната среда и какво всъщност се случва с отпадъците? Какво е RDF и  дали това е „екологично“ гориво? Има ли РДФ в България и използва ли се в Топлофикация Сливен като допълнително гориво? Какво може да направи всеки, за да намали замърсяването в районите, в които живее? Какво решение може да има за отпадъците в община Сливен?”

Обсъждането е част от изпълнение на мярка „Кампании за запознаване на обществеността с въздействието на основните замърсители върху здравето на хората и възможностите за лично участие в намаляване на вредни емисии“, включена към Програмата за намаляване на нивата на замърсителите в атмосферния въздух и достигане на установените норми за
вредни вещества.

Филмът е изключително въздействащ, тъй като разглежда световния проблем с отпадъците и дава решения за тяхното намаляване. По време на дискусията всеки ще може да изрази своето мнение, притеснения, предложения и идеи.

Събитието е напълно БЕЗПЛАТНО.

Повече информация за филма:
https://www.imdb.com/title/tt2401099/
http://www.trashedfilm.com/

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+