E-volution Media

From the blog

Продължава кампанията за събиране на пластмасови капачки

Кампанията за събиране на пластмасови капачки започна с голяма скорост в началото на 2015 г. За по-малко от месец са събрани цели два тона капачки за децата лишени от родителски грижи.  Каузата на КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ среща голяма подкрепа в цялата страна и дори извън пределите й, а разпознаваемостта сред хора от различна възраст, социално положение, професия и служебен пост се повишава буквално всеки ден. Десетки училища, читалища, институции, заведения за хранене,  и организации се включват в кампанията на фондация „Идея в действие“.

Специален принос за събирането на новите два тона с капачки имат участниците от София, Видин, Димитровград, Хасково, Пловдив, Варна, Бургас и др. Двете места, които ще се сдобият с по един нов електроуред са Домът за деца, лишени от родителски грижи „Княгиня Мария-Луиза” в Пловдив, където са настанени 90 деца и Защитеното жилище към дома за деца и младежи с умствени увреждания „Св. Пантелеймон” в с. Видраре, общ. Правец, където живеят 8 младежи с увреждания. Двата уреда са съответно сушилна машина и хладилник и са избрани след обстойни разговори с ръководствата на институциите, за да посрещнат нуждите на двете заведения за предоставяне на социални услуги.

Зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ няма краен срок и всеки, който желае да се стане част от успешния отбор и да работи в полза на децата, лишени от родителски грижи и същевременно за опазване на околната среда, може да се свърже с екипа на фондация „Идея в действие” на hello@ideainaction.net.

Последното училище, което се включи в кампанията в град Сливен е 4то ОУ „Димитър Петров“, които от началото на годината са събрали три големи чувала с капачки. Екипът на Радио Е-волюция напомня, че за Сливен офисът на Сдружение „БРЦК“ е пункт за събиране на капачки, адресът ни е ул. „Дрин“ № 4, офис 11; 0884 165 663

5 comments

  1. Идеята е чудесна, но в Силистра не са посочени пунктове за събиране. Ако няма такива, моля открийте.

  2. Здравейте,искам да разбера продължава ли кампанията, защото в Пловдив, там където ги събираха изведнъж спряха и не можах да разбера дали се отказват или цялата кампания е приключила? Аз все още си ги събирам, така че ако има пункт някъде в Пловдив ми пишете, за да ги предам.

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+