E-volution Media

From the blog

Повече от 35 потвърдени участия за фестивал „Лятна Случка“ тази година

Повече от тридесет и пет участници и 9 съвсем разнообразни групи има включени в изданието на фестивал „Лятна Случка“ за 2015 година. В първата, петъчна, вечер се набляга на ска, пънк и реге търсенията в лицето на групите „Муфта“ и „БГз“, като все пак вечерта не остава и без екзотично-мистично фолклор звучене добавено от „Лоши Петли“. Като експеримент тя ще завърши точно с експериментал ембиънт проекта E.U.E.R.P.I., който приключва европейското си турне на фестивала.

Втората вечер се открива с една от най-новите рага формации на българската сцена – THE SENSIMILLIANZ, която събира в себе си познати лица от групите Roots Rocket, Kozza Mostra, Оги 23. Продължението е с гости от Румъния „Popa Sapka“ – вече доста популярна група в България, а всеки, който е бил на техен концерт знае за какво става въпрос: сполучлива смес от балкански стилове, ска, цигански пънк, руска традиционна музика. Естествен завършек на вечерта е формацията „Тъпани и Гайди“, за да стане тя още по-задълбочена и близка до изначалното. За разлика от миналата година организаторите са включили и нещо с музикален характер за неделния ден. От 14.00 ч. на малка импровизирана сцена ще се появи група Зора от Варна, за да продължи със съживяването на българските песенни традиции и обичаи.

Като част от участниците ще споменем Кайт БГ, Айлях хамак, За Земята, Зелени Балкани, Хлебна къща „Св. Христофор“ и т.н. все интересни и себенаподобяващи.

Определено събитието се разраства и събира хора от цялата страна. Тази година организаторите отчетоха, че и сред гражданите на Сливен има засилен интерес към него, въпреки че разпространението му е основно в интернет.

И все пак да не забравяме 26-28 юни в местността Карандила над Сливен.

На снимката е група „Оратница“ от миналогодишния фест.

1 comment

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+