E-volution Media

From the blog

Овластяване на младите – днес по време на пандемия

Сдружение „Асоциация на работещите с младежи и доброволци организации в България“ продължава изпълнението на проекта „Овластяване на младите – да започнем от днес”, които трябваше да завърши на 30 септември 2020 година, но поради извънредното положение и продължилата противо епидемиологична обстановка, той бе удължен.

Проектът има за обща цел насърчаване на младежкото участие в обществените процеси. Конкретните цели на проектните дейности включиха помощ за организирането на събития по време на два фестивала за привличане на повече млади хора извън столицата за участие в проекти и инициативи, насочени към младите хора. Това бяха Еко фестивала в град Казанлък и Феста „Фън навън” в град Трявна.

В тях младежите осъществиха идеите си чрез неформално и извън формално учене и практическо изграждане на умения за гражданска активност. Запознаха се с проблемите в сферата на младежта и какви са възможностите за тяхното решаване. Разбраха какво е нулев отпадък и как да си направим домашна паста за зъби. Имаха възможност да се радват на концерти и да рисуват по лицата на по малките участници.

Тези дейности на „Активизъм” целяха широка обществена видимост, предвид ограниченията поставени от Ковид кризата и форсмажорните обстоятелства на работа.

Осъществи се и среща на представители на 13-те неправителствени организации в Арбанаси, близо до Велико Търново, на която се представи дейността на младежите в планираната насока „връстници обучават връстници” по време на гостуването в Сливен и двата фестивала в Казанлък и Трявна.

До края на работата ни по проекта ще имаме още една среща в гр. П. Баня. Ще се изработят радио интервюта с младежите от инициативната група, видео материали и статии. Ще се изработи и стори борд за документален филм по проекта, предвид заснетите кадри и снимков материал за да се монтира и представи като последвала дейност филма „Овластяване на младите – днес по време на пандемия”.

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+