E-volution Media

From the blog

Младежи от проекта „Без шум в канала“ организираха музикално събитие в Миндя

Седмица преди началото на учебната година и през все още летния месец септември младежите, участници в проекта „Без шум в канала“ на Сдружение БРЦК, организираха вечер с две музикални участия в село Миндя. Събитието се проведоха на противоречивата дата от българската история 9 септември, а на него присъстваха над петдесет души. Концертите започнаха в 19:00 ч., като подгряващото участие бе на чаровната изпълнителка от Варна Ира, а в 21:30 забиха своите парчета момчетата от Lek City  Case от град Бургас. Те минаха през Миндя на път за участието си във фестивала Rebel Rebel на следващия ден. Част от песните, които бяха подготвили за вечерта включваха кавъри на Джони Кеш, Депеш Мод, сиатълската рупа Пърл Джем и други.

Паралелно с това събитие предстои и издаването на втори брой на вестника Миндя Поуст, който започна да се издава миналия месец от инициативната група, част от проекта „Без шум в канала“. Вестничето има колкото информативен, толкова и обучителен характер, като крайната редакция на статиите е дело на членовете на организацията Блян за романтика, цветя и космос, която развива дейност в селото от 2019 година. Участващите лица имат желание и интерес печатното издание да продължи да съществува и да се издава и след края на проекта, като едно от намеренията е дори да се разрасне и с отразяването на събития от Велико Търново. Първият брой на вестничето може да види в края на публикацията

Предстоящо събитие, част от посочения проект, ще бъде и вечерта в памет на поета и музиканта Димитър Воев на 17 септември. То ще бележи 30 години от смъртта на твореца.

Mindya Post: August1

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+