E-volution Media

From the blog

ЛЯТНА СЛУЧКА Карандила 2015 – Истинската случка

За трета поредна година малкия град Сливен, България е залят от вълна от хора, които се появяват, за да прекарат приятно време на фестивала „Лятна Случка“. Тихият планински район над Сливен се превръща в уютно пространство, което приема тридневния фестивал наситен с невероятна музика, различни хора, народни танци, бира и голямо разнообразие от всякакви участници, работилници, храни, занаяти – това всъщност е най-добрата част от събитието.

Фестивалът е нараснал за трите години на своето съществуване, но все още е в процес на твърдо установяване . Той започва през лятото на 2013 г. като малко еднодневно събитие в градската градина на Сливен. На следващата година то вече е доста по-голямо фестивал и се провежда  на върха на планината в местността Карандила. През 2015 г. „Лятна Случка“ се превърна в истинско събитие от национален характер и бе включено в брошура с най-добрите фестивали в България.

Повече от тридесет и пет участници и девет много разнообразни групи бяха включени във фестивал „Лятна Случка“ тази година. В първата, петъчна, вечер се наблегна на ска, пънк и реге търсенията в лицето на групите „Муфта“ и „БГз“, като все пак вечерта не остана и без екзотично-мистичното фолклор звучене добавено от „Лоши Петли“.

Втората вечер се откри от една от най-новите рага формации на българската сцена – THE SENSIMILLIANZ, която събира в себе си познати лица от групите Roots Rocket, Kozza Mostra, Оги 23. Продължението, а всъщност и най-запомнящия се концерт бе на гостите от Румъния „Popa Sapka“ , които накараха публиката да полудее. Естествен завършек на вечерта бе формацията „Тъпани и Гайди“, за да стане тя още по-задълбочена и близка до изначалното, като в публиката се оформи хубаво българско хоро.

Още при пристигането на фестивала вие се потапяте в един различен свят. Всеки може да намери нещо за себе си: да стреля с лък, йога, хамаков лагер, татуировка с къна, катерене, месене на хляб и т.н. Фантастичната атмосфера на мястото допринесе за това всички да се впуснат активно в разнообразието от дейности.

Лига Шчербинска

 

Eто и част от единия от концертите на събитието: https://www.youtube.com/watch?v=JieqMRjESo4&spfreload=1

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+