E-volution Media

From the blog

Късноантичната крепост „Туида“ край Сливен се бори за туристически обект на 2016 година

Крепостта „Туида“ край Сливен държи едно от първите места в онлайн гласуването за „Туристическа атракция/обект“ на годината. Крепостта се бори с още 19 други кандидати. Гласуването продълажава до 18 декември, като всеки човек може да даде гласа си само веднъж, тоест гласуването е органичено до индивидуално IP.

Конкурсът се организира от Министерството на туризма за първа година.

Целта му е да насърчи развитието на българския туризъм, чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации. Повишаване на конкурентоспособността, и качеството на туристическата услуга. Идеята е всяка година надпреварата да даде възможност на участниците в индустрията да участват активно и така да получават заслужена оценка за своите усилия в представянето и подобряването на българския туристически продукт.

Спечелилите участници ще бъдат обявени на специална церемония на 19 декември 2016 г. (понеделник).

“Туида” e късноантична и средновековна крепост. Намира се на хълма “Хисарлъка” в североизточната част %d1%82%d1%83%d0%b8%d0%b4%d0%b0на Сливен, непосредствено до квартал Ново село. В миналото местността е била населявана от тракийски племена, антични римляни, средновековни българи. От мястото на крепостта се открива уникална гледка към величествените “Сини камъни” и към град Сливен.

Ако искате да подкрепите крепостта, може да го направите на следния линк: http://tourismawards.bg/cat/turisticheska-atrakcia/

6 comments

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+