E-volution Media

From the blog

Кръгла маса за борбата с обездвижването при децата

Кръгла маса  на тема „Обездвижването при децата – рискове за здравето и когнитивното им развитие“, организират от Сдружение „БГ Бъди активен“, като част от проекта Active Voice. Събитието ще се проведе на 28 ноември в Хотел Форум, София (Бул. “Цар Борис III” 41) и е на тема „Обездвижване при децата – рискове за здравето и когнитивното им развитие“.

Обездвижването

е рисков фактор за редица заболявания и неимоверното нарастване на количество на децата със затлъстяване през последните 20 години. За първи път в човешката история, децата ни са поколение, което ще живее 5 години по-малко от родителите си.ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ВЪВ ВИДЕОТО

Липсата на физическа активност комбинирани с лоши навици на хранене могат да имат сериозни последици за здравето и развитието на децата! Увеличава се рискът от редица хронични незаразни болести (диабет пит 2, сърдечно съдови заболявания и т.н.). Наред с тях има сериозен риск за когнитивното развитие и социализацията на децата, свързани с липсата на самочувствие и различните форми на изключване.

Докато проблемът за здравословното хранене е адресиран от редица институции, медии, родителски организация и т.н., то липсата на физическа активност остава тема, която извън широка обществена дискусия и извън плановете на интервенция на национално и местно ниво.

Сдружение „BG Бъди активен“

има за цел да промени тази ситуация! В тази връзка Ви кани да станете част от мрежа от организации, личности и заинтересовани страни, работещи за повишаването на физическата активност на всички деца и младежи, особено тези, които се нуждаят най-много от нея – неактивните.

На кръглата маса „Обездвижване при децата – рискове за здравето и когнитивното им развитие“ ще дадем възможност на експерти, заинтересовани страни и представители на училища и местни общности да споделят опита и опасенията си по темата. Също ще се предложат решения, които сдружението е разработило на база работата си в сферата през последните 5 години. Лектори на събитието ще бъдат Проф. Ричард БейлиЛаска Ненова, Паулин Харпър, Доц. д-р Теодора Светославова Ханджиева-Дърленска, Сашка Бенедичич Томат, Роуз-Мари Репо и Мартин Холцвег.

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+