E-volution Media

From the blog

За доброволците любители на туризма

Две инициативи за ремонтиране на планински заслони се планират за предстоящото лято. Организациите, които са в основата на инициативите са Туристическо Дружество „Ойларипи“ от град София и Сдружение „Блян за романтика, цветя и космос“ град Сливен. Акциите са планирани за месец юли, като ще се проведат последователно, а голяма част от участниците в ремонта на единия заслон ще се включат в ремонта и на другия.

Едното планинско убежите, Кафеджийския кайнак се намира в района на град Сливен близо до местността Моллова курия. До преди няколко години това е бил поддържан заслон с печка, нарове, завивки и готварски подправки, но в последните години е разграбен, а след зимни бури през последната година е и с разбит покрив. Другият заслон е Караиваново хорище и се намира в Елено-Твърдишката планина в Средна Стара планина. Сградата е била с капацитет над 10 души с камина и добре оборудвана, но в момента също се нуждае от солиден ремонт.

За да се включите в някоя от акциите като доброволци или да направите дарение за благородните инициативи се свържете с организаторите чрез предоставените хиперлинкове или чрез контактната форма на Радио Е-волюция.

Кафеджийския кайнак

23376147

Караиваново хорище

 img_15_24

Вашият коментар

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+