E-volution Media

From the blog

Защо 8 март е ден за протест

На 8 март 2024г. момичетата от „Солидария“ организираха събитие по случай деня на жената – „Защо 8 март е ден за протест“. Целта на събитието беше да върне присъстващите назад във времето и да ги запознае с личностите и събитията, заради които днес всъщност празнуваме и 8 март.

На самия ден на мястото, на което се проведе събитието, бяха изложени инсталации създадени на уъркшопа за визуално изследване „Феминистка лаборатория“. Породиха се безброй теми за дискусии свързани с правата и ограниченията на жените, тяхната борба през годините и зараждането на днешния празник.

А кои са всъщност „Солидария“? „Солидария“ общностно и автономно пространство във Велико Търново. Те са млади хора, целящи да променят света към по-добро. Те са дом на активизъм, куиър и феминистки събития, обучения, дискусии, социално ангажирано изкуство и ежеседмични творчески работилници за младежи с увреждания.

Повече за тях може да чуете в интервюто, което направихме заедно – https://www.youtube.com/watch?v=nuwF6rY2J3I, а може да ги последвате и в Instagram, където постоянно споделят за бъдещи проекти и събития.

 

 

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+