E-volution Media

From the blog

Българската група Outhentic

Фолклор на кръстопът“

 

През изминалата седмица великотърновци станаха свидетели на прекрасен концерт, в който млади музикални изпълнители смесват модерното с традиционното.

Райна и Живко Василеви и тяхната формация Outhentic посетиха старата столица с турнето си „Фолклор на кръстопът“, посветено на петгодишнината от първия им албум.

Музикантите трогнаха сърцата на публиката с автентични български ритми, на които са дали ново звучене чрез смесването им с груув, фънк, джаз елементи, както и елементи от келтската, ирландската и финландската митология.

По време на обиколките си по света Райна и Живко постоянно развиват своите умения, срещат се с големи музиканти и увеличават интереса си към разнообразни музикални форми.

Освен да развиват музикалната си кариера, Outhentic си си задали и друга цел. През 2018г. те създават и едноименната фондация, чрез която желаят да популяризират българската музика в страната и чужбина и да подпомагат деца и млади хора да развиват таланта си.

Специално за радио E-volution, Outhentic дадоха интервю ден преди концерта си във Велико Търново, който се осъществи с финансовата подкрепа на Община Велико Търново.

Към интервюто.

 

Leave a Reply

Подкрепата на Европейската комисия за създаването на тази публикация не представлява одобрение на нейното съдържание и не отразява възгледите на комисията, а само на авторите на публикацията. Комисията не носи отговорност за съдържанието на публикацията и  информацията, съдържаща се в нея.

И бъди в час с това, което се случва

European Union Съфинансирано от
Европейския корпус за солидарност
на Европейския съюз

Grab our radio station in your pocket!

+